• SX273305.jpg
    SX
    Volvo Amazon. en personbil från Volvo som lanserades för återförsäljare i Skövde den 3 augusti 1956 och för allmänheten den 1-2 september 1956. Volvos bilmodell Volvo Amazon lanserades som en efterträdare till Volvo PV 444. Bilen på bilden är en två prototyper av bilen med chassinummer X2 som användes i de första försäljningsbroschyrerna för Amazonen med regnr 024124 . Färgen på bilen var röd och vit och var högerstyrd.
    Genre
    Bilder från förr
    Sommar
    50 talet
    50 tal
    50-talet
    50-tal
    Helfigur
    Kvinnor
    Kvinna
    Utomhus
    Veteranbilar
    Veteranbil
    Amazon
    Volvo
    Bilar
    Bil
    Svartvita
    Svartvit
    Classic
    50s
    1950s
    Fifties
    Femtiotal
    Femtiotals
    Femtiotalet
    Personbil
    Vita däcksidor
    Volvobil
    Volvobilar
    Händelser
    Historisk
    Historiska
    1950-tal
    1950-tals
    1950-talet
  • SX273149.jpg
    SX
    Svenska Amerika Liniens fartyg M/S Kungsholm. En bild från sjösättningen den 17 mars 1928 på skeppsvarvet Blohm & Voss i Hamburg. På somrarna korsade Kungsholm Atlanten ungefär två gånger i månaden. Många kända svenska personligheter reste med det. M/S Kungsholm var systerfartyg med rederiets redan sjösatta M/S Gripsholm. Det var dåtidens modernaste fartyg på Atlanten. Båda fartygen slutade sina dagar som skrot.
    Genre
    Bilder från förr
    Förr i tiden
    Retro
    Nostalgi
    Nostalgisk
    Nostalgiska
    Nostalgiskt
    Med
    Sverige
    Svensk
    Svenska
    Från
    Bild
    Bilder
    Svartvit
    Svartvita
    Historisk
    Historiska
    Historiskt
    Och
    I
    Utomhus
    Ute
    Gamla bilder
    Sveriges
    Fartyg
    Sjöfart
    Sjötransport
    Sjötransporter
    Skepp
    Kungsholm
    M/S
    Fartygshistoria
    Passagerarfartyg
    Rederi
    Rederier
    Svenska Amerika Linjen
    Svenska Amerika Linien
    Kryssningsfartyg
    Kryssning
    Kryssningar
    Amerikabåtar
    Motorfartyg
    cuise ship
    passenger ship
    20-tal
    20-tals
    20-talet
    1920-tal
    1920-tals
    1920-talet
    Båt
    Båtar
    Fartygsvarv
    Marint
    Maritim
    Maritima
    Sjösättning
    Sjösättningar
    Skeppsbygge
    Skeppsvarv
    Stapelavlöpning
    Svenskt
    Varv
    Sjösätta
    Sjösätter
    Industri
    Industrihistoria
    Varvsindustri
    Varvsindustrin
    Händelse
    Händelser
    Tjugotal
    Tjugotals
    Tjugotalet
  • KG272760.jpg
    K-G Kristoffersson
    Världens största stad. I reportaget publicerat i Se nr 30 1944 berättas om Kiruna som planeras att omorganiseras från en landskommun till en stad. Planer som vid den här tiden ligger några år framåt i tiden men som enligt Kirunas kommunalnämnds ordförande Hjalmar Nyström ligger fast. Kiruna planeras att bli världens största stad med en areal av 14 000 kvadratkilometer. En yta som är 18 gånger så stor som New Yorks och åtta gånger så stor som Londons. De båda världsmetropolerna som vid tiden har cirka tio miljoner invånare vardera. Kiruna har omkring 18500. Hela den nordvästra lappländska fjällvärlden kommer att ligga inom stadsgränsen som i norr och väster sammanfaller med riksgränsen och bland annat når upp till Treriksröset. Arbetet bakom planen är den kände Kiruna-advokaten Vilhelm Carlssons verk. Ett av skälen till skapandet av jättestaden är den nuvarande skatteskyldigheten hos gruvbolaget LKAB som endast bidrar med en tiondel av sin taxerade inkomst inom socknen. Det skulle dröja till den 1 januari 1948 innan beslutet vann laga kraft och Kiruna blev stad. På bilden syns Hjalmar Nyström hos fotografen Borg Mesch, född 17 december 1869, död 20 oktober 1956. Han var något av en fotografpionjär och är känd för sina bilder av nybyggarsamhället Kiruna och rallare.
    Sverige
    Bilder från förr
    Retro
    Historisk
    Historiska
    Stad
    Städer
    Kiruna
    Lappland
    40-tal
    40-tals
    40-talet
    Hjalmar Nyström
    Historiska händelser
    Fotograf
    Fotografer
    Kamera
    Kameror
    Fotostudio
    Man
    Fotografera
    Fotograferar
    Kändisar
    Borg Mesch
    norrbotten
    1940-tal
    1940-talet
  • KG272763.jpg
    K-G Kristoffersson
    Världens största stad. I reportaget publicerat i Se nr 30 1944 berättas om Kiruna som planeras att omorganiseras från en landskommun till en stad. Planer som vid den här tiden ligger några år framåt i tiden men som enligt Kirunas kommunalnämnds ordförande Hjalmar Nyström ligger fast. Kiruna planeras att bli världens största stad med en areal av 14 000 kvadratkilometer. En yta som är 18 gånger så stor som New Yorks och åtta gånger så stor som Londons. De båda världsmetropolerna som vid tiden har cirka tio miljoner invånare vardera. Kiruna har omkring 18500. Hela den nordvästra lappländska fjällvärlden kommer att ligga inom stadsgränsen som i norr och väster sammanfaller med riksgränsen och bland annat når upp till Treriksröset. Arbetet bakom planen är den kände Kiruna-advokaten Vilhelm Carlssons verk. Ett av skälen till skapandet av jättestaden är den nuvarande skatteskyldigheten hos gruvbolaget LKAB som endast bidrar med en tiondel av sin taxerade inkomst inom socknen. Det skulle dröja till den 1 januari 1948 innan beslutet vann laga kraft och Kiruna blev stad. På bilden Hjalmar Nyström vid en av Kirunas spårvagnar, som då var världens nordligaste spårväg. Trafiken startade 1907 den smalspåriga spårvägen som en transportväg för gruvarbetarnas resor till och från gruvan.
    Sverige
    Bilder från förr
    Retro
    Historisk
    Historiska
    Stad
    Städer
    Kiruna
    Lappland
    40-tal
    40-tals
    40-talet
    Hjalmar Nyström
    Historiska händelser
    Världens nordligaste spårvagnstrafik
    Spårvagn
    Spårvagnar
    Förare
    norrbotten
    1940-tal
    1940-talet
  • KG272757.jpg
    K-G Kristoffersson
    Världens största stad. I reportaget publicerat i Se nr 30 1944 berättas om Kiruna som planeras att omorganiseras från en landskommun till en stad. Planer som vid den här tiden ligger några år framåt i tiden men som enligt Kirunas kommunalnämnds ordförande Hjalmar Nyström ligger fast. Kiruna planeras att bli världens största stad med en areal av 14 000 kvadratkilometer. En yta som är 18 gånger så stor som New Yorks och åtta gånger så stor som Londons. De båda världsmetropolerna som vid tiden har cirka tio miljoner invånare vardera. Kiruna har omkring 18500. Hela den nordvästra lappländska fjällvärlden kommer att ligga inom stadsgränsen som i norr och väster sammanfaller med riksgränsen och bland annat når upp till Treriksröset. Arbetet bakom planen är den kände Kiruna-advokaten Vilhelm Carlssons verk. Dess omfång demonstreras på kartan av Hjalmar Nyström som måttar med händerna för att visa den nya stadens stora yta. Ett av skälen till skapandet av jättestaden är den nuvarande skatteskyldigheten hos gruvbolaget LKAB som endast bidrar med en tiondel av sin taxerade inkomst inom socknen. Det skulle dröja till den 1 januari 1948 innan beslutet vann laga kraft och Kiruna blev stad.
    Sverige
    Bilder från förr
    Retro
    Historisk
    Historiska
    Stad
    Städer
    Kiruna
    Lappland
    40-tal
    40-tals
    40-talet
    Hjalmar Nyström
    Historiska händelser
    norrbotten
    1940-tal
    1940-talet
  • KG272761.jpg
    K-G Kristoffersson
    Världens största stad. I reportaget publicerat i Se nr 30 1944 berättas om Kiruna som planeras att omorganiseras från en landskommun till en stad. Planer som vid den här tiden ligger några år framåt i tiden men som enligt Kirunas kommunalnämnds ordförande Hjalmar Nyström ligger fast. Kiruna planeras att bli världens största stad med en areal av 14 000 kvadratkilometer. En yta som är 18 gånger så stor som New Yorks och åtta gånger så stor som Londons. De båda världsmetropolerna som vid tiden har cirka tio miljoner invånare vardera. Kiruna har omkring 18500. Hela den nordvästra lappländska fjällvärlden kommer att ligga inom stadsgränsen som i norr och väster sammanfaller med riksgränsen och bland annat når upp till Treriksröset. Arbetet bakom planen är den kände Kiruna-advokaten Vilhelm Carlssons verk. Ett av skälen till skapandet av jättestaden är den nuvarande skatteskyldigheten hos gruvbolaget LKAB som endast bidrar med en tiondel av sin taxerade inkomst inom socknen. Det skulle dröja till den 1 januari 1948 innan beslutet vann laga kraft och Kiruna blev stad. På bilden Hjalmar Nyström med en förare på en av Kirunas spårvagnar, som då var världens nordligaste spårväg. Trafiken startade 1907 den smalspåriga spårvägen som en transportväg för gruvarbetarnas resor till och från gruvan.
    Sverige
    Bilder från förr
    Retro
    Historisk
    Historiska
    Stad
    Städer
    Kiruna
    Lappland
    40-tal
    40-tals
    40-talet
    Hjalmar Nyström
    Historiska händelser
    Världens nordligaste spårvagnstrafik
    Spårvagn
    Spårvagnar
    Förare
    norrbotten
    1940-tal
    1940-talet
  • KG272762.jpg
    K-G Kristoffersson
    Världens största stad. I reportaget publicerat i Se nr 30 1944 berättas om Kiruna som planeras att omorganiseras från en landskommun till en stad. Planer som vid den här tiden ligger några år framåt i tiden men som enligt Kirunas kommunalnämnds ordförande Hjalmar Nyström ligger fast. Kiruna planeras att bli världens största stad med en areal av 14 000 kvadratkilometer. En yta som är 18 gånger så stor som New Yorks och åtta gånger så stor som Londons. De båda världsmetropolerna som vid tiden har cirka tio miljoner invånare vardera. Kiruna har omkring 18500. Hela den nordvästra lappländska fjällvärlden kommer att ligga inom stadsgränsen som i norr och väster sammanfaller med riksgränsen och bland annat når upp till Treriksröset. Arbetet bakom planen är den kände Kiruna-advokaten Vilhelm Carlssons verk. Ett av skälen till skapandet av jättestaden är den nuvarande skatteskyldigheten hos gruvbolaget LKAB som endast bidrar med en tiondel av sin taxerade inkomst inom socknen. Det skulle dröja till den 1 januari 1948 innan beslutet vann laga kraft och Kiruna blev stad. Bilden tagen i centrala Kiruna med gruvan synlig i bakgrunden
    Sverige
    Bilder från förr
    Retro
    Historisk
    Historiska
    Stad
    Städer
    Kiruna
    Lappland
    40-tal
    40-tals
    40-talet
    Hjalmar Nyström
    Historiska händelser
    Människor
    Gata
    Gator
    Gatumiljö
    Folkliv
    norrbotten
    1940-tal
    1940-talet
  • KG272759.jpg
    K-G Kristoffersson
    Världens största stad. I reportaget publicerat i Se nr 30 1944 berättas om Kiruna som planeras att omorganiseras från en landskommun till en stad. Planer som vid den här tiden ligger några år framåt i tiden men som enligt Kirunas kommunalnämnds ordförande Hjalmar Nyström ligger fast. Kiruna planeras att bli världens största stad med en areal av 14 000 kvadratkilometer. En yta som är 18 gånger så stor som New Yorks och åtta gånger så stor som Londons. De båda världsmetropolerna som vid tiden har cirka tio miljoner invånare vardera. Kiruna har omkring 18500. Hela den nordvästra lappländska fjällvärlden kommer att ligga inom stadsgränsen som i norr och väster sammanfaller med riksgränsen och bland annat når upp till Treriksröset. Arbetet bakom planen är den kände Kiruna-advokaten Vilhelm Carlssons verk. Ett av skälen till skapandet av jättestaden är den nuvarande skatteskyldigheten hos gruvbolaget LKAB som endast bidrar med en tiondel av sin taxerade inkomst inom socknen. Det skulle dröja till den 1 januari 1948 innan beslutet vann laga kraft och Kiruna blev stad. På bilden Hjalmar Nyström. Bildtexten: Om sikten är riktigt god kan Hjalmar Nyström och andra Kiruna-bor se till "stadsberget" i Kebnekajse.
    Sverige
    Bilder från förr
    Retro
    Historisk
    Historiska
    Stad
    Städer
    Kiruna
    Lappland
    40-tal
    40-tals
    40-talet
    Hjalmar Nyström
    Historiska händelser
    Barnens dag
    Tidning
    Tidningar
    norrbotten
    1940-tal
    1940-talet
  • KG272758.jpg
    K-G Kristoffersson
    Världens största stad. I reportaget publicerat i Se nr 30 1944 berättas om Kiruna som planeras att omorganiseras från en landskommun till en stad. Planer som vid den här tiden ligger några år framåt i tiden men som enligt Kirunas kommunalnämnds ordförande Hjalmar Nyström ligger fast. Kiruna planeras att bli världens största stad med en areal av 14 000 kvadratkilometer. En yta som är 18 gånger så stor som New Yorks och åtta gånger så stor som Londons. De båda världsmetropolerna som vid tiden har cirka tio miljoner invånare vardera. Kiruna har omkring 18500. Hela den nordvästra lappländska fjällvärlden kommer att ligga inom stadsgränsen som i norr och väster sammanfaller med riksgränsen och bland annat når upp till Treriksröset. Arbetet bakom planen är den kände Kiruna-advokaten Vilhelm Carlssons verk. Ett av skälen till skapandet av jättestaden är den nuvarande skatteskyldigheten hos gruvbolaget LKAB som endast bidrar med en tiondel av sin taxerade inkomst inom socknen. Det skulle dröja till den 1 januari 1948 innan beslutet vann laga kraft och Kiruna blev stad. På bilden Hjalmar Nyström som i bildtexten benämns "Unge kommunalpampen" tillika Barnens-dags-general med landsfiskal Walter Ericsson till vänster som dess redaktör. På trappan till Kiruna distriks Landsfiskalskontor.
    Sverige
    Bilder från förr
    Retro
    Historisk
    Historiska
    Stad
    Städer
    Kiruna
    Lappland
    40-tal
    40-tals
    40-talet
    Hjalmar Nyström
    Historiska händelser
    Barnens dag
    Tidning
    Tidningar
    norrbotten
    1940-tal
    1940-talet
  • KG272764.jpg
    K-G Kristoffersson
    Världens största stad. I reportaget publicerat i Se nr 30 1944 berättas om Kiruna som planeras att omorganiseras från en landskommun till en stad. Planer som vid den här tiden ligger några år framåt i tiden men som enligt Kirunas kommunalnämnds ordförande Hjalmar Nyström ligger fast. Kiruna planeras att bli världens största stad med en areal av 14 000 kvadratkilometer. En yta som är 18 gånger så stor som New Yorks och åtta gånger så stor som Londons. De båda världsmetropolerna som vid tiden har cirka tio miljoner invånare vardera. Kiruna har omkring 18500. Hela den nordvästra lappländska fjällvärlden kommer att ligga inom stadsgränsen som i norr och väster sammanfaller med riksgränsen och bland annat når upp till Treriksröset. Arbetet bakom planen är den kände Kiruna-advokaten Vilhelm Carlssons verk. Dess omfång demonstreras på kartan av Hjalmar Nyström som måttar med händerna för att visa den nya stadens stora yta. Ett av skälen till skapandet av jättestaden är den nuvarande skatteskyldigheten hos gruvbolaget LKAB som endast bidrar med en tiondel av sin taxerade inkomst inom socknen. Det skulle dröja till den 1 januari 1948 innan beslutet vann laga kraft och Kiruna blev stad.
    Sverige
    Bilder från förr
    Retro
    Historisk
    Historiska
    Stad
    Städer
    Kiruna
    Lappland
    Pressklipp
    Tidningssida
    Tidningssidor
    Bildreportage
    40-tal
    40-tals
    40-talet
    Hjalmar Nyström
    Historiska händelser
  • KG272755.jpg
    K-G Kristoffersson
    Världens största stad. I reportaget publicerat i Se nr 30 1944 berättas om Kiruna som planeras att omorganiseras från en landskommun till en stad. Planer som vid den här tiden ligger några år framåt i tiden men som enligt Kirunas kommunalnämnds ordförande Hjalmar Nyström ligger fast. Kiruna planeras att bli världens största stad med en areal av 14 000 kvadratkilometer. En yta som är 18 gånger så stor som New Yorks och åtta gånger så stor som Londons. De båda världsmetropolerna som vid tiden har cirka tio miljoner invånare vardera. Kiruna har omkring 18500. Hela den nordvästra lappländska fjällvärlden kommer att ligga inom stadsgränsen som i norr och väster sammanfaller med riksgränsen och bland annat når upp till Treriksröset. Arbetet bakom planen är den kände Kiruna-advokaten Vilhelm Carlssons verk. Dess omfång demonstreras på kartan av Hjalmar Nyström som måttar med händerna för att visa den nya stadens stora yta. Ett av skälen till skapandet av jättestaden är den nuvarande skatteskyldigheten hos gruvbolaget LKAB som endast bidrar med en tiondel av sin taxerade inkomst inom socknen. Det skulle dröja till den 1 januari 1948 innan beslutet vann laga kraft och Kiruna blev stad.
    Sverige
    Bilder från förr
    Retro
    Historisk
    Historiska
    Stad
    Städer
    Kiruna
    Lappland
    40-tal
    40-tals
    40-talet
    Hjalmar Nyström
    Historiska händelser
    norrbotten
    1940-tal
    1940-talet
  • KG272756.jpg
    K-G Kristoffersson
    Världens största stad. I reportaget publicerat i Se nr 30 1944 berättas om Kiruna som planeras att omorganiseras från en landskommun till en stad. Planer som vid den här tiden ligger några år framåt i tiden men som enligt Kirunas kommunalnämnds ordförande Hjalmar Nyström ligger fast. Kiruna planeras att bli världens största stad med en areal av 14 000 kvadratkilometer. En yta som är 18 gånger så stor som New Yorks och åtta gånger så stor som Londons. De båda världsmetropolerna som vid tiden har cirka tio miljoner invånare vardera. Kiruna har omkring 18500. Hela den nordvästra lappländska fjällvärlden kommer att ligga inom stadsgränsen som i norr och väster sammanfaller med riksgränsen och bland annat når upp till Treriksröset. Arbetet bakom planen är den kände Kiruna-advokaten Vilhelm Carlssons verk. Dess omfång demonstreras på kartan av Hjalmar Nyström som måttar med händerna för att visa den nya stadens stora yta. Ett av skälen till skapandet av jättestaden är den nuvarande skatteskyldigheten hos gruvbolaget LKAB som endast bidrar med en tiondel av sin taxerade inkomst inom socknen. Det skulle dröja till den 1 januari 1948 innan beslutet vann laga kraft och Kiruna blev stad.
    Sverige
    Bilder från förr
    Retro
    Historisk
    Historiska
    Stad
    Städer
    Kiruna
    Lappland
    40-tal
    40-tals
    40-talet
    Hjalmar Nyström
    Historiska händelser
    norrbotten
    1940-tal
    1940-talet
  • SC272101.jpg
    SC
    Kvinnliga spårvagnskonduktörer 1916. De första kvinnliga färdigutbildade konduktörerna har påbörjat sina arbeten på spårvagnarna i Kristiania, nuvarande Oslo Norge. En kvinna syns står i spårvagnen iklädd sin uniform.
    Bilder från förr
    Retro
    Historiska händelser
    Historisk
    Historia
    Norge
    Norsk
    Norska
    Människor
    Person
    Personer
    Oslo
    10-tal
    10-tals
    10-talet
    1910-tal
    1910-tals
    1910-talet
    Kvinna
    Kvinnor
    kvinnlig
    kvinnliga
    Spårvagn
    Spårvagnar
    Konduktör
    Konduktörer
    Yrke
    Yrken
    Kristiania
    Uniform
    Abete
    Första
  • KG272614.jpg
    K-G Kristoffersson
    Första kvinnan på sju toppar. I tidningen Se nr 23 1944 presenteras fru Olga Sjögren från Stockholm som presterat något ovanligt. Hon har under den gångna vintern erövrat ett av svensk idrotts kanske minst kända märken och utmärkelser som tidigare endast erövrats av femton manliga fjällrävar. De sju topparna. Dessa är Vassitjåkko, Vuojtasrita, Låktattjåkko, Kärpel, Pävjetjåkko, Latnjatjåkko och Kuoblatjåkko, ingen av topparna lägre än 1300 meter. De sistnämda fyra har fru Sjögren besegrat inom loppet av fjorton dagar och med Riksgränsen som utgångspunkt. På bilderna syns hon erövra den sista turen då Kuoblatjåkko besegrades. Bakom de sju fjällbestigningarna ligger en sammanlagd åktid på 60 timmar och en total höjdbestigning på 6558 meter. Inom skidexpertisen anses Olga Sjögrens prestation vara ganska unik då hennes företag fordrat en outtröttlig energi och massor av kondition. På bilderna syns hon i baddräkt då solen vid den här tiden på året i fjällvärlden värmer gott.
    Sverige
    Svenska
    Sveriges
    Bilder från förr
    Retro
    Förr i tiden
    Svenskar
    och
    med
    svensk
    svenskt
    Norrbotten
    40-tal
    40-tals
    40-talet
    1940-tal
    1940-tals
    1940-talet
    Människor
    Händelse
    Händelser
    Historisk
    Historiska
    Kvinna
    Kvinnor
    Tjej
    Baddräkt
    Bergsbestigning
    Bildreportage
    Tidningen Se
    Pressklipp
    tidningssida
    tidningssidor
    Olga Sjögren
    Rekord
    Utmärkelse
    Prestation
    Baddräkter
    Tidstypisk
    Tidstypiskt
    Tidstypiska
    Omslag
    Omslagsbild
  • SC271882.jpg
    SC
    Milstolpe i brittisk busshistoria. Den 2 oktober 1925 går den första bussturen med en dubbeldäckad buss där övervåningen är täckt med tak. Bussarna har tidigare inte haft tak. Det är buss nr 100 som trafikerar rutten Epping Town till Elephant and Castle, och människor står redo att gå på vid Leytonstone i östra London där bussen stannar på sin premiärtur. Bussen har 10 öppningsbara fönster på den nya täckta övervåningen, sammanlagt fanns det plats för 52 sittande passagerare. Bussen är av modell LGOC som ursprungligen introducerades i London 1910 och byggdes och drevs av London General Omnibus Company. Det förklarar ordet General som syns på bussens framsida där föraren sitter. Föraren har dock märkligt nog ingen hytt utan sitter helt oskyddad för väder och vind vid ratten.
    Retro
    Bilder från förr
    Nostalgi
    Nostalgisk
    Nostalgiska
    Nostalgiskt
    Historisk
    Historiska
    Historiskt
    Svartvit
    Svartvita
    Gamla
    Gammal
    Bild
    Bilder
    Person
    Personer
    Människor
    Förr i tiden
    Genre
    Dåtiden
    Dåtidens
    England
    Uk
    United Kingdom
    Britain
    Great Britain
    London
    Storbritannien
    Man
    Män
    Gatumiljö
    Street view
    People
    City
    Cities
    Buss
    Bussar
    English
    British
    Men
    20-tal
    20-tals
    20-talet
    1920-tal
    1920-tals
    1920-talet
    Dubbeldäckare
    Passagerare
    Händelse
    Händelser
    Busshållplats
    Trafik
    Busstrafik
    Fordon
    Transport
    Transportmedel
    Hållplats
  • SC271626.jpg
    SC
    Träskmorden var kvällspressens beteckning på tre mord begångna av Hans "Tuppen" Marmbo i Stockholm hösten 1966. "Träsket" kallades området kring Brunnsgatan 26, där två av morden begicks. Här hittas ett av offren, Siv Gryting i vattnet vid kajen längs Strandvägen i Stockholm.
    Genre
    Bilder från förr
    Sverige
    Sveriges
    Svensk
    Svenskt
    Svenska
    Retro
    Historia
    Historisk
    Historiska
    Historiskt
    Dåtiden
    Dåtidens
    Nostalgi
    Nostalgisk
    Nostalgiskt
    Gammal
    Gamla
    Bild
    Bilder
    Från
    Och
    Med
    Förr i tiden
    Historiska händelser
    Mord
    Mordfall
    Krim
    Kriminalfall
    Brott
    Brottsling
    Brottslingar
    Mördare
    Mordet
    Rättsfall
    Mördad
    60-tal
    60-tals
    60-talet
    1960-tal
    1960-tals
    1960-talet
    60s
    1960s
    Sixties
    Träskmorden
    Ståplats i Nybroviken
    Hans Marmbo
    Stockholm
    Händelse
    Händelser
    Träskmördaren
    Polis
    Poliser
    Mordoffer
    Kvinna
    Siv Gryting
  • SC271628.jpg
    SC
    Träskmorden var kvällspressens beteckning på tre mord begångna av Hans "Tuppen" Marmbo i Stockholm hösten 1966. "Träsket" kallades området kring Brunnsgatan 26, där två av morden begicks. Här syns Marmbo vallas på platsen där han kastade ett av offren, Siv Gryting i vattnet från kajen längs Strandvägen i Stockholm.
    Genre
    Bilder från förr
    Sverige
    Sveriges
    Svensk
    Svenskt
    Svenska
    Retro
    Historia
    Historisk
    Historiska
    Historiskt
    Dåtiden
    Dåtidens
    Nostalgi
    Nostalgisk
    Nostalgiskt
    Gammal
    Gamla
    Bild
    Bilder
    Från
    Och
    Med
    Förr i tiden
    Historiska händelser
    Mord
    Mordfall
    Krim
    Kriminalfall
    Brott
    Brottsling
    Brottslingar
    Mördare
    Mordet
    Rättsfall
    Mördad
    60-tal
    60-tals
    60-talet
    1960-tal
    1960-tals
    1960-talet
    60s
    1960s
    Sixties
    Träskmorden
    Ståplats i Nybroviken
    Hans Marmbo
    Stockholm
    Händelse
    Händelser
    Träskmördaren
  • SC271623.jpg
    SC
    Träskmorden var kvällspressens beteckning på tre mord begångna av Hans "Tuppen" Marmbo i Stockholm hösten 1966. "Träsket" kallades området kring Brunnsgatan 26, där två av morden begicks. Här ett av offren, Siv Gryting som hittats i vattnet vid kajen längs Strandvägen i Stockholm.
    Genre
    Bilder från förr
    Sverige
    Sveriges
    Svensk
    Svenskt
    Svenska
    Retro
    Historia
    Historisk
    Historiska
    Historiskt
    Dåtiden
    Dåtidens
    Nostalgi
    Nostalgisk
    Nostalgiskt
    Gammal
    Gamla
    Bild
    Bilder
    Från
    Och
    Med
    Förr i tiden
    Historiska händelser
    Mord
    Mordfall
    Krim
    Kriminalfall
    Brott
    Brottsling
    Brottslingar
    Mördare
    Mordet
    Rättsfall
    Mördad
    60-tal
    60-tals
    60-talet
    1960-tal
    1960-tals
    1960-talet
    60s
    1960s
    Sixties
    Träskmorden
    Ståplats i Nybroviken
    Hans Marmbo
    Stockholm
    Händelse
    Händelser
    Träskmördaren
    Polis
    Poliser
    Mordoffer
    Kvinna
    Siv Gryting
  • SC271627.jpg
    SC
    Träskmorden var kvällspressens beteckning på tre mord begångna av Hans "Tuppen" Marmbo i Stockholm hösten 1966. "Träsket" kallades området kring Brunnsgatan 26, där två av morden begicks. Brunnsgatan 26 var en adress där två av morden begicks.
    Genre
    Bilder från förr
    Sverige
    Sveriges
    Svensk
    Svenskt
    Svenska
    Retro
    Historia
    Historisk
    Historiska
    Historiskt
    Dåtiden
    Dåtidens
    Nostalgi
    Nostalgisk
    Nostalgiskt
    Gammal
    Gamla
    Bild
    Bilder
    Från
    Och
    Med
    Förr i tiden
    Historiska händelser
    Mord
    Mordfall
    Krim
    Kriminalfall
    Brott
    Brottsling
    Brottslingar
    Mördare
    Mordet
    Rättsfall
    Mördad
    60-tal
    60-tals
    60-talet
    1960-tal
    1960-tals
    1960-talet
    60s
    1960s
    Sixties
    Träskmorden
    Ståplats i Nybroviken
    Hans Marmbo
    Stockholm
    Händelse
    Händelser
    Träskmördaren
    Gatumiljö
    Gatumiljöer
  • SC271622.jpg
    SC
    Träskmorden var kvällspressens beteckning på tre mord begångna av Hans "Tuppen" Marmbo i Stockholm hösten 1966. "Träsket" kallades området kring Brunnsgatan 26, där två av morden begicks. Här hittas ett av offren, Siv Gryting i vattnet vid kajen längs Strandvägen i Stockholm.
    Genre
    Bilder från förr
    Sverige
    Sveriges
    Svensk
    Svenskt
    Svenska
    Retro
    Historia
    Historisk
    Historiska
    Historiskt
    Dåtiden
    Dåtidens
    Nostalgi
    Nostalgisk
    Nostalgiskt
    Gammal
    Gamla
    Bild
    Bilder
    Från
    Och
    Med
    Förr i tiden
    Historiska händelser
    Mord
    Mordfall
    Krim
    Kriminalfall
    Brott
    Brottsling
    Brottslingar
    Mördare
    Mordet
    Rättsfall
    Mördad
    60-tal
    60-tals
    60-talet
    1960-tal
    1960-tals
    1960-talet
    60s
    1960s
    Sixties
    Träskmorden
    Ståplats i Nybroviken
    Hans Marmbo
    Stockholm
    Händelse
    Händelser
    Träskmördaren
    Polis
    Poliser
    Mordoffer
    Kvinna
    Siv Gryting
  • SC271625.jpg
    SC
    Träskmorden var kvällspressens beteckning på tre mord begångna av Hans "Tuppen" Marmbo i Stockholm hösten 1966. "Träsket" kallades området kring Brunnsgatan 26, där två av morden begicks. Här ett av offren, Siv Gryting som hittats i vattnet vid kajen längs Strandvägen i Stockholm.
    Genre
    Bilder från förr
    Sverige
    Sveriges
    Svensk
    Svenskt
    Svenska
    Retro
    Historia
    Historisk
    Historiska
    Historiskt
    Dåtiden
    Dåtidens
    Nostalgi
    Nostalgisk
    Nostalgiskt
    Gammal
    Gamla
    Bild
    Bilder
    Från
    Och
    Med
    Förr i tiden
    Historiska händelser
    Mord
    Mordfall
    Krim
    Kriminalfall
    Brott
    Brottsling
    Brottslingar
    Mördare
    Mordet
    Rättsfall
    Mördad
    60-tal
    60-tals
    60-talet
    1960-tal
    1960-tals
    1960-talet
    60s
    1960s
    Sixties
    Träskmorden
    Ståplats i Nybroviken
    Hans Marmbo
    Stockholm
    Händelse
    Händelser
    Träskmördaren
    Polis
    Poliser
    Mordoffer
    Kvinna
    Siv Gryting
  • SC271620.jpg
    SC
    Träskmorden var kvällspressens beteckning på tre mord begångna av Hans "Tuppen" Marmbo i Stockholm hösten 1966. "Träsket" kallades området kring Brunnsgatan 26, där två av morden begicks. Här ett av offren, Nils Erik Stenbäck vars kropp återfanns i vattnet vid Riddarhuskajen.
    Genre
    Bilder från förr
    Sverige
    Sveriges
    Svensk
    Svenskt
    Svenska
    Retro
    Historia
    Historisk
    Historiska
    Historiskt
    Dåtiden
    Dåtidens
    Nostalgi
    Nostalgisk
    Nostalgiskt
    Gammal
    Gamla
    Bild
    Bilder
    Från
    Och
    Med
    Förr i tiden
    Historiska händelser
    Mord
    Mordfall
    Krim
    Kriminalfall
    Brott
    Brottsling
    Brottslingar
    Mördare
    Mordet
    Rättsfall
    Mördad
    60-tal
    60-tals
    60-talet
    1960-tal
    1960-tals
    1960-talet
    60s
    1960s
    Sixties
    Träskmorden
    Ståplats i Nybroviken
    Hans Marmbo
    Stockholm
    Händelse
    Händelser
    Träskmördaren
    Polis
    Poliser
    Mordoffer
  • SC271624.jpg
    SC
    Träskmorden var kvällspressens beteckning på tre mord begångna av Hans "Tuppen" Marmbo i Stockholm hösten 1966. "Träsket" kallades området kring Brunnsgatan 26, där två av morden begicks. Här ett av offren, Siv Gryting som hittats i vattnet vid kajen längs Strandvägen i Stockholm.
    Genre
    Bilder från förr
    Sverige
    Sveriges
    Svensk
    Svenskt
    Svenska
    Retro
    Historia
    Historisk
    Historiska
    Historiskt
    Dåtiden
    Dåtidens
    Nostalgi
    Nostalgisk
    Nostalgiskt
    Gammal
    Gamla
    Bild
    Bilder
    Från
    Och
    Med
    Förr i tiden
    Historiska händelser
    Mord
    Mordfall
    Krim
    Kriminalfall
    Brott
    Brottsling
    Brottslingar
    Mördare
    Mordet
    Rättsfall
    Mördad
    60-tal
    60-tals
    60-talet
    1960-tal
    1960-tals
    1960-talet
    60s
    1960s
    Sixties
    Träskmorden
    Ståplats i Nybroviken
    Hans Marmbo
    Stockholm
    Händelse
    Händelser
    Träskmördaren
    Polis
    Poliser
    Mordoffer
    Kvinna
    Siv Gryting
  • SC271619.jpg
    SC
    Träskmorden var kvällspressens beteckning på tre mord begångna av Hans "Tuppen" Marmbo i Stockholm hösten 1966. "Träsket" kallades området kring Brunnsgatan 26, där två av morden begicks. Här ett av offren, Per Erik Hallsén vars kropp återfanns i vattnet vid Norrström vid Vasabron.
    Genre
    Bilder från förr
    Sverige
    Sveriges
    Svensk
    Svenskt
    Svenska
    Retro
    Historia
    Historisk
    Historiska
    Historiskt
    Dåtiden
    Dåtidens
    Nostalgi
    Nostalgisk
    Nostalgiskt
    Gammal
    Gamla
    Bild
    Bilder
    Från
    Och
    Med
    Förr i tiden
    Historiska händelser
    Mord
    Mordfall
    Krim
    Kriminalfall
    Brott
    Brottsling
    Brottslingar
    Mördare
    Mordet
    Rättsfall
    Mördad
    60-tal
    60-tals
    60-talet
    1960-tal
    1960-tals
    1960-talet
    60s
    1960s
    Sixties
    Träskmorden
    Ståplats i Nybroviken
    Hans Marmbo
    Stockholm
    Händelse
    Händelser
    Träskmördaren
    Polis
    Poliser
    Mordoffer
  • SC271621.jpg
    SC
    Träskmorden var kvällspressens beteckning på tre mord begångna av Hans "Tuppen" Marmbo i Stockholm hösten 1966. "Träsket" kallades området kring Brunnsgatan 26, där två av morden begicks. Här ett av offren, Siv Gryting vars kropp återfanns i vattnet vid kajen längs Strandvägen i Stockholm.
    Genre
    Bilder från förr
    Sverige
    Sveriges
    Svensk
    Svenskt
    Svenska
    Retro
    Historia
    Historisk
    Historiska
    Historiskt
    Dåtiden
    Dåtidens
    Nostalgi
    Nostalgisk
    Nostalgiskt
    Gammal
    Gamla
    Bild
    Bilder
    Från
    Och
    Med
    Förr i tiden
    Historiska händelser
    Mord
    Mordfall
    Krim
    Kriminalfall
    Brott
    Brottsling
    Brottslingar
    Mördare
    Mordet
    Rättsfall
    Mördad
    60-tal
    60-tals
    60-talet
    1960-tal
    1960-tals
    1960-talet
    60s
    1960s
    Sixties
    Träskmorden
    Ståplats i Nybroviken
    Hans Marmbo
    Stockholm
    Händelse
    Händelser
    Träskmördaren
    Polis
    Poliser
    Mordoffer
    Kvinna
    Siv Gryting